Viewing Issue Advanced Details
ID Category [?] Severity [?] Reproducibility Date Submitted Last Update
06398 Crash/Freeze Critical (emulation) Have not tried Oct 4, 2016, 01:31 Oct 5, 2016, 22:37
Tester Zach S. View Status Public Platform MAME (Official Binary)
Assigned To Resolution No change required OS Windows 10 (64-bit)
Status [?] Closed Driver mitchell.cpp
Version 0.178 Fixed in Version Build 64-bit
Summary 06398: spang, spangj, sbbros: The game crashes after the RAM/ROM test/Missing graphics.
Description The game doesn't load. All that happens in sbbros is the game loads, but it's stuck at the RAM/ROM test. When I boot up spang or spangj, the game loads but the graphics are missing and you can still insert coins, but as soon as you do, the game resets itself.

I attached an error log to help sort this problem out.
Steps To Reproduce
Additional Information
Flags
Regression Version
Affected Sets / Systems spang, spangj, sbbros
Attached Files
txt file icon error.txt (1,890,021 bytes) Oct 4, 2016, 01:31 Uploaded by Zach S.
Relationships
There are no relationsihp linked to this issue.
Notes
5
User avatar
No.13225
Tafoid
Administrator
Oct 4, 2016, 03:42
All the games you mention work for me on Windows 7, 64-bit/32-bit and Debug build of 0.178 from mamedev.org .. all boot to title, allow credit and play the game without loss of any graphics or any of the issues you mentioned.
Are you using cheats? Clear any excess nvram/cfg contents and try again. Try also a fresh install in a new folder and check this out as well.
User avatar
No.13226
B2K24
Moderator
Oct 4, 2016, 04:06
Unable to reproduce here using baseline builds running Windows 10 Pro X64
User avatar
No.13228
Osso
Developer
Oct 5, 2016, 05:59
Can't reproduce here too.
User avatar
No.13229
Tafoid
Administrator
Oct 5, 2016, 11:41
I've confirmed that between 0.174 and 0.175, changes came about that made any old nvram contents make the game malfunction.
I'll investigate further and see if the issue with nvram is with purpose or by accident.
User avatar
No.13230
Tafoid
Administrator
Oct 5, 2016, 22:36
In any case, deleting nvram will fix this. On that basis, I'll close the bug.