Viewing Issue Advanced Details
ID Category [?] Severity [?] Reproducibility Date Submitted Last Update
07025 Graphics Minor Always Jun 19, 2018, 12:53 29 days ago
Tester wuemura View Status Public Platform MAME (Official Binary)
Assigned To Resolution Open OS Windows 10 (64-bit)
Status [?] Confirmed Driver model1.cpp
Version 0.198 Fixed in Version Build 64-bit
Summary 07025: vr: Virtual Racing graphic glitches
Description Machine shows some graphic glitches along the gameplay like the car falling bellow the racing track and the track cutting out in the demo.
Steps To Reproduce Play the game or watch the Attract Mode
Additional Information The regression version is 0.197
Flags
Regression Version 0.197
Affected Sets / Systems vr
Attached Files
png file icon vr-glitch01.png (162,749 bytes) Jun 19, 2018, 12:54 Uploaded by wuemura
wuemura
png file icon vr-glitch02.png (39,634 bytes) Jun 19, 2018, 12:54 Uploaded by wuemura
wuemura
png file icon 0000.png (28,929 bytes) 31 days ago Uploaded by NekoEd
SDLMAME/Linux-x64 0.198
NekoEd
Relationships
related to 07026Confirmed vr: vr gameplay calculations and physics issues 
Notes
8
User avatar
No.15186
NekoEd
Senior Tester
31 days ago
Confirmed, SDLMAME/Linux 0.198, except it's worse; here the game (but not MAME) softlocks upon trying to display polygons and only displays the background image.

Note that the regression version is NOT the last version that worked but the last version it did NOT work. It works in 0.196 and does not in 0.197; the regression version is therefore 0.197. I have edited the report to reflect this.
User avatar
No.15195
NekoEd
Senior Tester
30 days ago
I've added a possibly related bug and increased the severity on this based on my own test results.
User avatar
No.15196
cuavas
Administrator
30 days ago
Only displaying the background image happens if you don't have the new "best known" TGP firmware. Did you check that your ROM set is completely up-to-date? I got the same symptom until I got the patched up TGP ROM.
User avatar
No.15197
Tafoid
Administrator
30 days ago
edited on: 30 days ago
I can confirm that if you use roms from 0.196 and attempt to run vr, you get nothing but a tight hang screen full of background water (as 0000.png depicts).
Such a scenario means that at least one of your vr rom parts have not been updated to what 0.198 expects:
315-5572.bin WRONG CHECKSUMS:
    EXPECTED: CRC(66785906) SHA1(d94a51eced65b0073fb39625927782bf264d271a)
       FOUND: CRC(0a534a3b) SHA1(b8c988bc414b3ad3cd036ba5a64b5ee04a4758b4)
315-5573.bin WRONG CHECKSUMS:
    EXPECTED: CRC(3335a19b) SHA1(72eedfcc799ec4c7534fd7415de6631087ff6731)
       FOUND: CRC(ec913af2) SHA1(a18bf6c9d7b35f8b9e513a7d279f13a30b32a961)
WARNING: the machine might not run correctly.

Readjusted severity based on this.

User avatar
No.15198
Fujix
Administrator
30 days ago
No repro with the latest roms.
User avatar
No.15200
Haze
Senior Tester
30 days ago
I did get a fall-through-track error with correct roms, although only once, and not during attract.
User avatar
No.15201
Hydreigon
Tester
29 days ago
Possibly related to 06861?
User avatar
No.15202
NekoEd
Senior Tester
29 days ago
Yeah, it looks like I have the old ROMs, sorry about that.