Viewing Issue Advanced Details
ID Category [?] Severity [?] Reproducibility Date Submitted Last Update
07884 Sound Minor Always Feb 25, 2021, 18:39 Feb 28, 2021, 18:17
Tester rcoltrane View Status Public Platform MAME (Official Binary)
Assigned To Resolution Bugs That Aren't Bugs OS Windows 10 (64-bit)
Status [?] Resolved Driver travrusa.cpp
Version 0.229 Fixed in Version Build 64-bit
Fixed in Git Commit Github Pull Request #
Summary 07884: travrusa: Sound plays randomly when you jump rivers using the broken bridge
Description When you jump across rivers using the small broken bridge, the jumping sound plays randomly instead of playing all the time. It seems to be a regression introduced after the major sound system rewrite a couple of versions before.
Steps To Reproduce Play the game and try to use the broken bridge to jump across rivers. Sometimes it will play the jumping sound and sometimes it won't play any sound.
Additional Information
Github Commit
Flags
Regression Version
Affected Sets / Systems travrusa
Attached Files
 
Relationships
There are no relationship linked to this issue.
Notes
4
User avatar
No.18487
Osso
Developer
Feb 26, 2021, 07:22
I tried a bit with 0.229 and it always reproduce the sound at the first broken bridge in the second level. Did you refer to this bridge or another?
User avatar
No.18496
rcoltrane
Tester
Feb 28, 2021, 03:00
edited on: Feb 28, 2021, 03:02
Sorry, I should have mentioned that there are several broken bridges across the desert stages. So, you must try to jump on at least 3 or 4 of them at full throttle to see that most of them won't reproduce the jump sound effect.
User avatar
No.18497
MetalGod
Senior Tester
Feb 28, 2021, 07:46
edited on: Feb 28, 2021, 07:50
Is this what you mean? (taken from original pcb). This happens in 4:02, he jumps-cross the bridge and the sound is present.


In 4:24 there's another jump and the sound doesn't trigger, so MAME emulation is loyal to the original machine and we can close this report as BTANB
User avatar
No.18501
rcoltrane
Tester
Feb 28, 2021, 17:42
edited on: Feb 28, 2021, 17:43
If it happens on a real pcb as well, then this is not an emulation issue. Thank you for the pcb video reference.

Admin please, close this report.