Viewing Issue Advanced Details
ID Category [?] Severity [?] Reproducibility Date Submitted Last Update
03645 Graphics Major Always Jan 5, 2010, 15:18 20 days ago
Tester abelardator2 View Status Public Platform
Assigned To Haze Resolution Fixed OS
Status [?] Resolved Driver segas16b.cpp
Version 0.136 Fixed in Version 0.180 Build 64-bit
Summary 03645: altbeast6, altbeastj: Background graphic does not appear
Description Background graphics do not appear in the stage 4.
Steps To Reproduce
Additional Information I also detected in comparison with the original pcb, bad graphics in the intro to the stage "crystal ball" and the music does not stop when the sequence of transformation begins.
Flags Verified with Original
Regression Version
Affected Sets / Systems altbeast6, altbeastj
Attached Files
png file icon 0002.png (40,171 bytes) Jan 5, 2010, 16:26
? file icon altbeast5.inp (194,042 bytes) Jan 5, 2010, 16:38
png file icon altbeast5-147u2.png (18,855 bytes) Dec 8, 2012, 22:13 Uploaded by moa
moa
png file icon altbeastj-147u2.png (7,198 bytes) Dec 8, 2012, 22:14 Uploaded by moa
moa
Relationships
related to 03646ResolvedHaze altbeastj, altbeast6 : Missing graphics in the crystal ball. 
Notes
8
User avatar
No.05402
Fujix
Administrator
Jan 5, 2010, 15:53
btw, please use F12 key to take a screenshot and send the original PNG file, not Print Screen + JPG.

Also, did you use cheats to get the stage 4? As in the rules page (http://mametesters.org/rules.html ), using cheats to testing MAME is discouraged especially in cases like this.

When it takes long time to reach the problematic point, please attach an INP file or a Save State without cheats for confirmation and developing purposes.

Thank you.
User avatar
No.05404
Fujix
Administrator
Jan 5, 2010, 16:30
edited on: Jan 5, 2010, 16:32
I have reported the crystal ball issue as 03646.
It must have to do with this bug.
User avatar
No.05406
abelardator2
Tester
Jan 5, 2010, 16:42
I uploaded the file "altbeast5.inp" I did not use cheats to reach stage 4.
User avatar
No.09126
moa
Tester
Dec 8, 2012, 22:12
altbeast5 is fixed in 147u2
altbeastj is not fixed in 147u2
User avatar
No.09129
Canim
Senior Tester
Dec 9, 2012, 06:40
Please check altbeast6 cause I thing altbeast5 was renamed to altbeast6.
User avatar
No.11402
abelardator2
Tester
Jan 25, 2015, 18:21
Update to altbeast6
User avatar
No.11405
Haze
Senior Tester
Jan 26, 2015, 01:24
it's the banking / rom loading

the MCU handles it on some sets, we either need a different simulation on those sets to handle the alt rom loading, or we need to adjust the rom loading to match the mcu simulation.
User avatar
No.15981
MetalGod
Tester
20 days ago
Some testing done. I can confirm this was fixed in mame 0.180
It seems the fix of 03646 by Haze also fixed this one.