Viewing Issue Advanced Details
ID Category [?] Severity [?] Reproducibility Date Submitted Last Update
06930 Sound Minor Always Apr 4, 2018, 01:49 21 minutes ago
Tester StHiryu View Status Public Platform MAME (Unofficial Binary)
Assigned To aaron Resolution Open OS Windows Vista/7/8 (64-bit)
Status [?] Confirmed Driver
Version 0.196 Fixed in Version 0.230 Build 64-bit
Fixed in Git Commit 95869d5 Github Pull Request # #7808
Summary 06930: robocop, robocopu, robocopw: The sound effect of the van's backdoor cuts off suddenly
Description When you kill the driver of the final boss at stage 2, the backdoor opens and some enemies attack us. The sound of the backdoor when it's opening seems to cuts off.
Steps To Reproduce Play until the final boss at stage 2 and wait until that door gets opened.
Additional Information My recorded video in current mame 0.196:


A video from world of longplays, surely played in a very old mame release, good sound effect: (Min 3:50)


A video from an original Robocop PCB, good sound effect: (Min 12:27, barely audible):
(removed private video)
Github Commit
Flags
Regression Version
Affected Sets / Systems robocop, robocopu, robocopw
Attached Files
 
Relationships
There are no relationship linked to this issue.
Notes
14
User avatar
No.14915
wuemura
Viewer
Apr 4, 2018, 16:44
Robocop uses YM2203, this driver has sound issues.
User avatar
No.14916
wuemura
Viewer
Apr 4, 2018, 19:24
Taking a closer look, this is similar to 6923, is hard to tell if the sound is playing or if the channel level is too low.
User avatar
No.14917
StHiryu
Tester
Apr 4, 2018, 19:39
Well I don't think is played too low, really is likely the sound is different or corrupted. I think the sound is the same I've reported in 06166, when batman hits with the attack button.
User avatar
No.14918
wuemura
Viewer
Apr 4, 2018, 20:11
I'm filling a report about the mame sound engine, maybe with that the developers could fix a issue that will benefit all this machines.
User avatar
No.14985
StHiryu
Tester
Apr 25, 2018, 01:31
edited on: Apr 25, 2018, 14:41
Clearly related to 06740: Setting Overclock CPU: audio cpu to 150% solves the issue.
User avatar
No.16337
StHiryu
Tester
Apr 16, 2019, 17:29
Taking a look to report 01066, maybe this issue is related to it?
User avatar
No.18495
StHiryu
Tester
Feb 27, 2021, 17:37
Fixed in 95869d57181d6b6d38ec9511374c2c3e1de9f6cf
User avatar
No.18498
Robbbert
Senior Tester
Feb 28, 2021, 11:56
Resolving at your word.
User avatar
No.21017
Augusto
Tester
14 days ago
That bug is happening again. Sound fx not being played.
Ubuntu 20.04 MAME 0.251 64 bits.
User avatar
No.21018
StHiryu
Tester
13 days ago
edited on: 12 days ago
Confirmed at my side. This was fixed between 230 and 231, when Aaron made a lot of changes to the ymfm core. But at 231 the bug is still present so maybe a later ymfm commit could cause it...
User avatar
No.21028
Augusto
Tester
9 days ago
That issue need to be opened.
User avatar
No.21029
Robbbert
Senior Tester
9 days ago
Reopened at your word.
User avatar
No.21030
Augusto
Tester
9 days ago
Thanks.
Have an nice week.
User avatar
No.21054
Augusto
Tester
21 minutes ago
When van backdoor open if overclocking the sound cpu in :
- 105 to 109 % sound fx is Robocop jump.
- 110 % bug is "fixed" .. sound fx is backdoor.