Viewing Issue Advanced Details
ID Category [?] Severity [?] Reproducibility Date Submitted Last Update
08070 Sound Major Always 23 days ago 19 days ago
Tester star2root View Status Public Platform MAME (Self-compiled)
Assigned To Resolution Fixed OS MacOS X
Status [?] Resolved Driver coco3.cpp
Version 0.235 Fixed in Version 0.232 Build 64-bit
Fixed in Git Commit a5e4a9c Github Pull Request #
Summary MESS-specific 08070: coco3 [rampage]: No sound in Rampage on the CoCo3
Description When running Rampage under MAME (or VCC for that matter) there is no sound. On a real CoCo 3, there is a ding as soon as the cartridge loads and asks you to select the monitor type, there is a morse code sound that plays when starting a new city, and bombs, bullets, and punching noises in the game.
Steps To Reproduce Load the Rampage cartridge on the CoCo 3 using MAME.
Additional Information I am running 0.224, however from talking to others they have confirmed this bug exists in the newest MAME versions. This games also has no sound when running under VCC, but has sound on the real machine.
Github Commit
Flags Verified with Original
Regression Version
Affected Sets / Systems coco3 [rampage]
Attached Files
 
Relationships
There are no relationship linked to this issue.
Notes
5
User avatar
No.19205
Tafoid
Administrator
22 days ago
Please do not cross post bug reports here and on Git Issues.
MAMETESTERS is the proper place for most issues in MAME be it version to version regressions and/or malfunction (if always existing). Issues (GitHub) is preferred for top of source tree issues and fallout from current source changes (WIP) which has not been versioned or released in an integer binary.

All that said, some discussion here when I researched it:
https://github.com/mamedev/mame/issues/8523
User avatar
No.19206
Tafoid
Administrator
22 days ago
Please DO NOT REPORT BUGS unless you've tested with the latest posted integer binary from https://www.mamedev.org

Using older versions in a report only ends up wasting peoples' time in determining both the possible regression version or determining if a bug was fixed since your older version was produced. We appreciate the reports but we also appreciate a little help with useful test information.
User avatar
No.19215
tlindner
Tester
22 days ago
This report is incorrect. I just tested by compiling from git tag 235 and confirmed sound works: https://imgur.com/a/H7F9ehq (You might have to turn audio on).
I'm sure the issue was fixed by the PR: 8060 on May 22, 2021. https://github.com/mamedev/mame/pull/8060
User avatar
No.19216
Tafoid
Administrator
22 days ago
I'll restest. I guess I was thrown by the 0.224 reporting version initially.
User avatar
No.19217
Tafoid
Administrator
22 days ago
Yes. Indeed it shows sound. I'm not sure why I could not hear it before (I reckon I was testing version around the 0.224 that was reported and taking at his word that current builds do not produce sound either). It was poor checking on my part not to call it out.
I'll assign this as fixed in any case so it is documented. Thanks Tim.