Viewing Issue Advanced Details
ID Category [?] Severity [?] Reproducibility Date Submitted Last Update
03981 Crash/Freeze Critical (emulation) Always Aug 5, 2010, 11:32 Jan 9, 2012, 16:48
Tester Tafoid View Status Public Platform MAME (Official Binary)
Assigned To AWJ Resolution Fixed OS Windows XP (32-bit)
Status [?] Resolved Driver galaga.cpp
Version 0.139 Fixed in Version 0.139u1 Build Normal
Fixed in Git Commit Github Pull Request #
Summary 03981: bosco, xevious and clones: Game reboots or hangs
Description Xevious - reboot just as the game is finishing it's setup sequence.
Bosconian - when you hit start after credit, game hangs.
Steps To Reproduce
Additional Information Reported by Dullaron:
http://www.mameworld.info/ubbthreads/showthreaded.php?Cat=&Number=229218
Github Commit
Flags
Regression Version 0.138u4
Affected Sets / Systems bosco, xevious and clones
Attached Files
png file icon 0000.png (2,490 bytes) Aug 8, 2010, 22:17
Relationships
related to 04391Resolvedhap boscomd, bosco: Bosconian - Game resets at various times. 
Notes
6
User avatar
No.06513
hap
Developer
Aug 7, 2010, 19:11
Regression details: r9749, emu\cpu\mb88xx\mb88xx.c
* Fixed some bugs in the MB88xx CPU core [Alex Jackson]
User avatar
No.06516
Fortuna
Tester
Aug 8, 2010, 22:18
edited on: Aug 8, 2010, 22:18
add screen form original set (Bosconian)
User avatar
No.06523
AWJ
Developer
Aug 10, 2010, 00:59
I've just submitted a fix for this.
User avatar
No.08016
rcoltrane
Tester
Jan 8, 2012, 00:04
edited on: Jan 8, 2012, 00:06
The sets "xevious" and "xeviousb" I'm testing with MAME 0.144 (64bit) are rebooting just as the game is finishing it's setup sequence.

It seems to be a regression, because someone claimed to have it fixed.

I've tested with latest 0.144u4 (64bit) version and it's rebooting also.
User avatar
No.08017
Tafoid
Administrator
Jan 8, 2012, 00:41
No problems on 32-bit for either game in 0.144 or 0.144u4. hap was able tot est 64-bit for me with the same results. I'm almost 100% positive that your problem is due to your roms not being correct. Does your warning screen tell you that you have "One or more ROMs/CHDs for this game are incorrect"?

I was able to duplicate the issue by putting using a 50xx.bin file (namco50.zip) that didn't match what MAME calls for. The game will still start up and for a fraction of a second show you the Xevious title screen, then reboot.

In short, update and verify your roms (especially the namco50,51,52,53,54,62 ZIP files) and your problems will go away. Making sure your have the correct
User avatar
No.08020
rcoltrane
Tester
Jan 9, 2012, 16:48
edited on: Jan 9, 2012, 17:01
Hi Tafoid,

You got it! Since I couldn't find those 50xx.bin,51xx.bin,52xx.bin,53xx.bin and 54xx.bin ANYWHERE!!!, I had to use 'fake' ones instead, hoping for it to work. Now I've found the correct files and it's working properly! Thanks for pointing that out to me.